Kryssribban & ut, Irish Poker & Grattis Brännan & Berggren

Allmänt / Permalink / 0
Kryssribban & Ut, missad Zlatanstraff & Eleganten klädde av mig i Poker. En eländig spelvecka närmar sig sitt slut. Hade Alsing till extremt bra värde som målskytt mot Gnaget. Kryssribban var i vägen för den framgången. Behövde plusmål i Sverigematchen, hade inte direkt blivit ledsen om Zlatan satt sin straff i första halvlek.
 
Gjorde comeback i pokersammanhang efter ett långt sommarbreak (Sorry Rhymemaker men sittningen på Isola går under något annat namn än poker) Det var mer en samhällsinsats jag gjorde där. Anyway den riktiga comebacken skedde i måndags. Hade bestämt mig för ett disciplinerat spel. Det höll i en kvart sedan förlorades några givna potter & tilten tilltog snabbt. Jakten hade börjat på Eleganten, Professorn & Gentlemannen. Någon föreslog en för mig ny spelform, vi skulle visst spela Irish Poker för det var det nya heta bland dom stora grabbarna. För er som någonsin deltagit i leken Irländsk Julafton så vet ni att det lätt kan bli snurrigt. Nu så skulle vi inte bara spela vanlig Irish Poker heller utan vi skulle ha lokala regler, spetsa dom lite. Absolut, kul vi kör. Någonstans på vägen glömdes dom där missade mattelektionerna på gymnasiet bort, smart jobbat, NOT.
 
Annars så har veckan varit rätt så skoj. Prövade en del nya saker, besökte Schackhörnan på Kulturhuset med uppdraget att intervjua några av spelarna där. Kommenterade Almtuna - AIK på C–More tillsammans med hockeylegenden Niklas Rinaldo. Båda sakerna var riktigt roliga & lärorika med största kryddan kanske att Niklas körde klassiska 3-0 är det svåraste man kan leda med i ishockey enligt Leif Boork. Min replik – Vad kan Leffe veta om det? Har han någonsin haft ledningen med 3-0?
 
Snart Ny vecka, snart nya givar. Almtuna i skrivande stund på Playoff plats efter att snart första rundan av fyra är spelad. Klart godkänt & många av spelarna som levererar stort. Brukar vara positiv framåt i tiden men är lite orolig just nu med lagkapten Rollin & assisterande kapten Svensson skadade samtidigt. Någon av dom behöver snabbt komma tillbaks i spel, helst båda om Playoff platsen skall bestå. AIK går starkt, mycket starkt. Asplöven börjar se mänskliga ut & Karlskoga ligger som väntat långt ner. Lite besviken på Löven hittills, har ju tippat dom som slutsegrare men hemmaförlust nu senast mot Mora gör inte att självförtroendet i att det bettet blir en framgång växer. Leksand har haft jätteproblem men efter ett antal JOBSiga beslut av Tore så känns det som att han fått till en mycket viktig pusselbit med värvningen av Alen Bibic. Även om Leksand kan tyckas behöva få in fler klasspelare, avslutare av rang så tror jag att karaktären som Bibic besitter kommer att vara helt avgörande för Leksands fortsatta öde i vinter. Två gånger har han gjort resan upp till SHL. En gång tidigare med Leksand & senast förra säsongen med Rögle. Det skall inte underskattas. Time will tell.
 
Till dess Grandissimo stort grattis till Andreas Brännström som ledde Dalkurd obesegrade genom hela serien & säkrade en plats i nästa års upplaga av Superettan i Fotboll.
 
Lycka till Sirius i avslutningsjakten på platsen till Allsvenskan. By the way tack Sirius & Eklundshof för en intressant föreläsningskväll i onsdags med Håkan Erikssons ”Vägen till Guldet” som huvudnummer, stort.
 
Sedan också stort grattis Johan Berggren till över 500 kamper i Almtunatröjan, incredible starkt jobbat. Tänkte att för dig & alla andra så avslutar vi veckans blogg med en inspirerande video från NY Rangers nya intro för säsongen 2015-16. Oavsett om man är sportälskare eller bara tycker att det är coolt med en bra show så är detta dryga två minuter som är fullständigt briljanta. Arrividerci.
Till top