"Silence se il vous plait"

Allmänt / Permalink / 0

Egalit, avantage Lendl, silence se il vous plait. Ord som har stannat kvar efter fanatiskt många timmar framför TV apparaten när Franska Öppna från Roland Garros sändes i mina ungdomens dagar. Tyckte alltid att det var kul att höra domaren säga lika, fördel Lendl & tystnad tack. Italienska är så klart vackrast men ” Silence se il vous plait” är sådär fantastiskt artigt, vackert & respektfullt i en & samma mening. Så nära Frankrike kan komma Italien helt enkelt.

Sista dagarna har massmedia & alla även icke hockeyintresserade på sociala medier med all rätt gått bananas över Rögles Andre Deveauxs enormt brutala överfall på den helt oanade Västeråsaren Per Helmersson. Nu har man även skjutit in sig på assisterande Coach Mikael Gath & här drar nu även Västeråstränarna & sportchefen på om att att Gath nog visste vad som skulle hända. Några skriker om att han aldrig borde få stå i ett Svenskt bås igen. Här börjar det bli farligt tycker jag.

Jag hoppas att jag inte har fel i mina teorier för då är det betydligt fler än Gath som inte borde få stå i något bås. Gath är inte Headcoach, han är andre assisterande efter Headcoach Bogren & assisterande Persson. Dom i sin tur har Masken som deras chef. Kan inte se att det finns på kartan att Gath får ta några sådana beslut på eget bevåg. Troligast har Deveauxs tappat det helt själv. Det andra alternativet är annars att en eventuell order kom betydligt högre uppifrån & då har vi gigantiska saker att reda ut. Fram tills att någon med 100 % säkerhet vet att någon order kommit ifrån Gath så tycker jag att det är vackrare, artigare & mer respektfullt att använda sig av ” Silence se il vous plait”.

I övrigt så är det nu Egalit i matchen mellan Malmö & Leksand. En del skulle säga att det är Avantage Unibet VS Casagrandebloggen i vår match då Leksand har hemmaplansfördel inför avslutningen. Jag säger Quarente– Zero till Casagrande, jeu, set and match.

Mina egna tenniskunskaper är annan historia. Några har hört historien förr men min första match efter att ha nött i flera år på Björklinges grusplaner gick mot en två år yngre motståndare. Trodde på säker vinst men vek ner mig med 6-0, 6-1. Efter matchen vägrade jag skaka hand med domaren som var min motståndares pappa. Jag tyckte att jag hade blivit bortdömd. Mötte faktiskt pappan i fråga häromveckan då skakade vi hand & skrattade åt den där gången vilket vi gjort många gånger sedan dess.

Min enda stora seger kom i 40 gradig värme för några år sedan på en grusbana i Kroatien. Jag hade Viglaren på andra sidan nätet. Två åskådare på plats, min lillebror & en Rektor från Väsby. Han hade allt publikstöd, han hade nya racketar & stort självförtroende. Jag hade fördelen av att vi dömde på varsin planhalva & jag hittade några tveksamma utdömningar & rätt som det var fick jag Viglaren ur balans. I min värld så vann jag mycket rättvist & i baksätet på väg hem satt dom två åskådarna & Viglaren utan att säga ett enda ord. Det var som att dom hade fattat att det var läge för ” Silence se il vous plait”.

Arrividerci.

Till top