Vad är det som händer Uppsala?

Allmänt / Permalink / 0
Vad är det som händer Uppsala?

Tomtestol på gågatan, hjärtan i massor på kärlekens torg, en tistel på bron nära bion. Ljusslingor skådas på varje träd och fastighet från norra Svartbäcken till södra sidan av Gnistarondellen. Dirtybrunch på nya La Parilla med crazyness och finess. Ett Birger som fascinerar och berör, en del som vill få det splittrat men de flesta med ren kärlek och respekt. OD i aulan, fyrverkerier på slottet, Lucia i Domkyrkan. Maradona, den störste av dom alla på bild inne på Trattoria Commedia.

Sponsorutbildning inledd av Destination Uppsala för föreningar och företag tillsammans på UKK som möjliggjorts av nätverket Världsklass och Handelskammaren.

UNT leder arenadebatter med politiker, tjänstemän och föreningar. UNT levererar cuper i olika idrotter, UNT ges ut varje dag, I hundratjugofem år har dom upplyst Uppsalabor om aktualiteter, stora som små.

Det byggs i varenda del av staden. Nya Padeltennisbanor kommer till, kvinnor och män spelar tillsammans. Nya torg skapas, ljusskärmar av största mått i Skandinavien är på intåg. Gränby bygger en helt ny stad i staden och Rosendal likaså. Bortom Ulleråker till Börjetull och runt igen ut över sydostslätten mot Lindbacken och tillbaks, det byggs och byggs. Bilsalongerna utökas, tillbyggs, flyttar, bygger nytt, bygger större. Biografer planeras med vinklar som sveper över Folktandvården på Dragbrunn.

Vad är det som händer Uppsala?

Idrottsgalan hyllar och hedrar. Individuella idrottare och lag levererar stort, cykeltävlingar och löparlopp växer. Träningsanläggningar i varje kvarter. Ny friidrotts och innebandyhall färdig inom kort. Delgado avgör VM finalen och basketlaget vinner med över 40 poäng mot regerande Svenska mästarna. Hockeylaget plockar ner Karlskoga på deras egna hemmaplan. Bandylaget vinner enkelt på Zinkensdamm och fotbollslaget i staden laddar om. O´learys och Latitude - 59 kör allt från Champions league till lokal idrott med bravur.

Evenemangsråd startas upp. Konserter från svala Melissa som har gjort det igen till gitarrfestivaler om hösten och puttrande glöggar på olika kylslagna julmarknader från slott till Eriksbergs Västertorg till värmande Salsafester från Carlos till Santana.

Svenssonskoncernen levererar högsta Europaklass dag efter dag och snart görs flytten in till Rådhuset också. På Plock är det alltid smock och på Hugo W serveras det drycker med Sandbergs tapeter i bakgrunden. Facit serverar på Koppar och från Flustrets ovanvåning skymtas stans största tomteluva och mixerbordet är större än hela Göteborgs Way Out West festival. Zara landade precis i staden, ryktesvis hitflugen i Elegantens privatkärra. Åhlens har byggt en egen borg och på radion hörs reklam om House Hold. Rådhuset står anrikt och stolt samtidigt som lilla Footish chefar över allt och alla world wide.

Vad är det som händer Uppsala?

Från Triller och Cajsas till Feskarn och Dylans till Citysallad och Helgessons. Till alla andra restauranger och caféer som hittills inte nämnts, det händer en hel del, incredible bra kört. Vinyl vevas på Sju Helvetes gluggar och Balkanbrass hörs då och då från fönsterkarmarna på Burts konstnärsgata. Flera gånger Tapas med Tilltugg och Iberico. Hotellrestauranger från Radisson och Clarion till Grand Hotell och Eklundshof.

Ett ombyggt stadsbibliotek, en anrik hockeyarena från 1974. Frisersalonger och caféer på snart varje gata. Ett polishus med hundratals ljusstakar och ett nytt Metropolitan på väg mitt emot. Julen närmar sig, vad är det som händer Uppsala?

Fredrik Ahlstedt Moderaternas starke man i Uppsala och Marlene Burwick Socialdemokraternas starke kvinna i Uppsala säger båda två – Det går bra för Uppsala.

”Orup sjunger att Stockholm har blivit kallt",  inte undra på det när all värme verkar dragit norröver och för tillfället fullkomligt belägrar vår stad.”

Frågan är inte ” Vad är det som händer Uppsala” utan frågan är ett stort utropstecken – Det är i Uppsala det händer.

 Arrividerci.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Till top