Massiv mediabevakning av Hockeyallsvenskan (HA)

Allmänt / Permalink / 2

Hockeyallsvenskan (HA) är igång. Bevakningen är större än någonsin så för den lite nördige så blir det inga fritidsproblem i vinter. Är det inte match så finns det garanterat något annat av medialt värde att följa.

HA själva har förnyat sin sajt, lagt på en svart bakgrund & vit text ovanpå. Känns hittills jobbigare att följa än förra året men plus för direktlänken till Games online.

Mr Madhawk bloggar vidare i Expressen, mer SHL fokus sen Malmö gick upp men fortfarande med ena ögat även på HA & är alltid sensationellt tidigt ute med olika spelarövergångar. Många gånger före att klubben som spelaren skall lämna har förstått det.

Montan Lund bloggar i rikspress. Det är CMore & det är Aftonbladets Wennerholm. Det är forum på Svenska Fans. Vi har Hockeysverige.se som levererar flera gånger om dagen.. Uppsamlande följer sedan Dagenshockey.se alla möjliga reportage & bloggar.

Det är riksmedia men även lokal masshysteri.

Unt körde sexsidigt inför reportage med dagar kvar till start & då hade dom ändå kört typ tvåsidigt sedan början av augusti. Det är Big boss Legue, Söderlund, Lundh, Andersson &  skridskostarke Meisels som följer med Almtuna landet runt. Djuplodande reportage & klockrena direktrapporter men med ett oanständigt, onödigt & ovärdigt språk i kommentarsforumet.

Vi har Johansson, Pettersson & co på Radio Uppland som kör grym bevakning. Vi har klubbens egen hemsida med nya digitala duktiga partners. Vi har den ständige hockeybloggaren Westman som har full koll på Almtuna & hockeyn i allmänhet.

Lägg till nya sajten sportuppsala.se som skapats av Almtunapatrioterna Tjern & Wallberg som laddar på med suverän bevakning.

En ny blogg som finns att följa på UNT som redan blivit ett måste för den riktigt inbitne är Jansson- Klarins          ” Nästan i SHL”. Den har börjat i ett rasande tempo med matchbevakning från flera håll, tränarintervjuer & analyser. Skulle jag tycka till om något som jag skulle förändra i den bloggen så är det namnet ” Nästan i SHL”. Dels för jag tror många missar att det handlar om HA & dels för att det är väldigt långt ifrån SHLs vardag. Det här handlar om klubbar & spelare som varje dag måste prestera på max för sin existens, varje klubba som går av smärtar i plånboken & täckning av skott görs ofta utan backup av en fet skadeförsäkring. Det är HA, det är hardcore. SHL är bättre & finare men HA är så mycket mera riktigt krasst vackert vintermörker.

Sist & också minst i antal följare & utgivelser så har vi vår egen Casagrandeblogg som följer ligan men här spekulerar vi inte så mycket. Här serverar vi facit. I morgon möter Almtuna – Leksand & facit då är att matchen blir bra så mycket bättre än om Karlskoga hade varit på besök. Så gå på hockey eller fotboll i morgon, forza Uppsala. Arrividerci.

 

#1 - - Kjell Öhman:

Läser för det mesta din blogg o har ett flertal gånger noterat att du spyr galla över Bofors/Karlskoga. Varför?

Svar: Hej Kjell. Kul att du läser bloggen. Anledningarna till att Karlskoga får en del mindre bra kritik i bloggen är av olika faktorer. Dels av avundsjuka för att dom vunnit mycket senaste åren men också för att jag vid ett antal tillfällen genom åren inte riktigt har haft samma inställning till vissa grundläggande principer om uppförande. Sedan så får man ta en stor del av det jag skriver med humor. Mest handlar det väl i ärlighetens namn om att jag är trött på att vi i Uppsala har förlorat mot dom så mycket senaste åren så jag försöker med min lilla skrift att psyka dom lite ( Avdelning sportsligt uppförande). Med vänlig hälsning, Marcus
Marcus Leto

#2 - - Kjell Öhman :

Hej Markus!
Tack för ditt svar. Har själv inte sett BIK spela på några år, men laget anklagas ju ofta för att spela grishockey(se deras presentatIon på upptaktsträffen). Som gammal Karlskoging håller jag ändå på det lag som med små resurser, utan att använda statens lönegaranti lyckats bra med det sportsliga. Det är ju inte alla lag som lyckats i det hörnet.
Ha det bra.
Kjell

Till top