THE FORECASTER -om finanser, väder & ishockey

Allmänt / Permalink / 0

Eleganten såg dokumentären DOX: THE FORECASTER. Två minuter efter programmet så dök det in ett sms med texten – Allt jag sagt kommer nu att hända. Undergången är nära.

Slog snabbt igång programmet på SVT play. Visade sig vara en mycket fascinerande dokumentär som handlade om vad en man vid namn Martin Armstrong hade för tankar om världsekonomin. Det görs b.la gällande att Armstrong sitter på en nästintill magisk formel för att kunna förutse framtidens ekonomiska världshändelser.

Berättade om programmet för delar av familjen. Storebror blev helt skakig & sa att han inte mår bra av att se eller höra om sådant där. Pappa lös däremot upp & började vifta med ett urklipp från TV tablån där han ringat in programmet DOX, THE FORECASTER. På något annorlunda sätt är det som att Eleganten och pappa har gemensamma drag i att bli upprymda av tankegångar som kretsar runt att det här kommer inte att bli bra.

Mor sa dock tryggt att dom hade ringt från ett bolag tidigare under dagen & utlovat 4 % oavsett om världen kraschar så hon var lugn.

Valde att lägga ner diskussionen då jag såg att lillbrorsan fastnat i tankar om Tomtar.

Från DOX Forecast till vädret som vi har haft i augusti, incredible bra. Vet inte ens om Sunny hade kunnat förutse det även om jag vet att han har Soliga Berget vid sin sida.

Aftonbladet & Expressen har gjort en Forecast om Hockeyallsvenskan. Dom har gjort en riktig tomteprognos där vi Uppsalabor inte fått oss någon fin julklapp utan dom har oss på sista plats. Kan inte ens bli upprörd utan kan bara konstatera att dom har helmissat att Leksand sportsligt styrs av en Norrman, Löven faller, Oskarshamns kärnkraftverk hotas av nedläggning. Västerås äter gurka & tror att dom skall bygga upp sig. Karlskoga fastnar i att försöka fylla i laguppställningen samtidigt som Pantern går vilse i mörka norrlandskogar. Tingsryd bjuder på morötter men inte mycket annat. Sundsvall & Timrå har fullt sjå att komma fram till vem som är storebror i staden. Mora har en fantastisk Hermanitor men kan inte göra allt själv. Hästarna som är vita gjorde det bra i fjol men alla som har hållit på med ridsport vet att det sällan är skadefritt två säsonger i rad. Haparandas stolthet Asplöven har börjat bli uppskrivna & det är svårare att hantera för deras tränare Per Kenttä då hela hans profil bygger på att vara underdogförbannad. Sedan så har vi vackra Solnalaget som det byggs om i för fullt. Det bygget kommer att bli enormt vackert när det är klart men det är inte i år det skall skina blankt där.

Om man har med sig dessa parametrar & samtidigt vet att isen alltid är het i Metallåtervinning Arena så är det mycket lätt att vända rakt upp & ner på Aftonbladet & Expressens Forecast. Det här blir Almtunas & hela Uppsalas säsong.

Tills vi ses nästa gång ha det bravo & nästa fredag så tipsar jag er om att läsa en liten krönika i Uppsalatidningen som jag fått förtroendet att komponera. Vet inte vad rubriken blir för det är inte jag som sätter den men det kommer handla lite om mjölk & havre parallellt med möjligheterna för vår fantastiska stad Uppsala.

Arrividerci.

Till top