Italien skräller, Falun regerar, Superlivelördag & Koppar blir till guld.

Allmänt / Permalink / 0
Tour De France experten messade minuter före stafetten igår med orden att Italien var värt ett spel om det började snöa. Minuter efter den magiska informationen så började det snöa. Log för mig själv bland tusentals Norge & Sverigeflaggor inne på stadion. Tour De France experten hade sett en lucka för skräll som ingen annan hade förutsett. Nu skulle Unibet prövas ordentligt.
 
Facit så här i efterhand är väl att Italienarna fortfarande inte inlett tredje sträckan och då har det snart gått ett dygn sedan loppet inleddes men samtidigt så hade jag lite otur med det liret då det slutade snöa efter en dryg timme av loppet. Innan dess låg faktiskt Italienarna i ett grymt slagläge. Nog om liret för stunden.
 
Nu till helheten av Falun upplevelsen. Oerhört imponerad av arrangemanget. Kändes som att hamna under en ångvält så fort vi gick av bussen. Det var bara att följa med. Lägga sig platt & bara låta sig överköras av intryck. Så mycket glada människor. Så många superproffsiga små välkomnande ord från olika representanter från Falun hela vägen intill stadion. Det var för att beskriva det lite bättre typ välkommen till Falun var tjugonde meter från någon genuin Falubo eller avlönad kommersiellt mycket välinstruerad person. Det var maffiga mobila tält som mera kändes som fyrstjärniga hotell. Det var stor gemensam långbordssittning vilket jag tycker är kärleksfullt. Det var ett matutbud som kanske visade på att Dalaborna är mer trevliga än matkunniga men det fanns i alla fall i massor även för en kostintolerant mot det mesta person. Dryck fanns också vilket hade varit trevligt att intaga men som asfaltsbarn så vill man snabbt kunna komma åt en ren WC station & där tycker jag det var alldeles för snålt tilltaget så bortsett från en svart kaffe & en hutt av en ört så fick det vara torrläggning.
 
Inne på stadion, under själva tävlingen så imponerades jag mest av den åttaspråkiga speakern Kjell Erik Kristiansen. Vilket geni! Det var som att vara på värsta coola Stand Up föreställningen. Han lyckades med konststycket att faktiskt få en att tro att Italien skulle gå i mål. Sedan pratade han upp Fransoserna också när dom var i ledning så då blev det ett livespel på dom också, sorry nu kom vi in på liret igen men jag var tvungen att bjuda på det. Kjell Erik hetsade mig till det & även om det var döda pengar så fick han mig att tro på det länge.
 
Sammanfattningsvis så får Falun sjukt många plus i Casagrandebloggen. Faluborna skall vara grymt stolta över vad dom skapat. Vi i Sverige skall vara grymt stolta.
 
Hörrni det är lördag nu & som en tidning vid namn UNT skrivit så är det superlivelördag som gäller. Bortaplan för Sirius fotboll mot Brommapojkarna i Svenska Cupen 14:00. Sedan tre olika sporter, tre hemmaplansmatcher. 16:00 för samtliga tre. Almtuna – Rögle i Hockeyallsvenskan. Sirius – Höllviken i Superligan i innebandy, Sirius – Gripen i bandykval. Själv skall jag gå på ”Magic on AIS” men följer givetvis övriga matcher på UNTs liverapportering som är en tjänst som dom verkligen skämmer bort oss med. Grymt jobbat men med en parantes att jag alltid får hålla en hand över högerspalten där kommentarsfältet är för det är så oproffsigt att det får kommenteras utan att hela ens namn står bakom inläggen som görs. Visst skall våra elitidrottare klara av kritik men det skall vara med ett namn bakom. Inte uppvigla till nättrolleri.
 
Ha en superskön lördag. PS ett litet tips. Om ni inte bestämt vart ni skall äta ikväll så rekommenderar jag ett ställe som jag ätit på sista två dagarna som en kompis driver. Stället heter Koppar men det blir mer och mer och mer i guld för varje dag tycker jag. Kompisen han vi kalla för Modeikonen. Han är så nära facit man kan komma.
 
Wupps, arrividerci.
Till top