Jag har varit i alla städer eller åtminstone på en timmes promenad genom vår stad

Allmänt / Permalink / 0
Puget-sur-Argens, Cannes la Bocca & Bormes-les-Mimosas är Bouletävlingar längs Côte d'Azur, Franska Rivieran.
 
I lördags tror jag baske mig att Urbani Norrgren förflyttade Uppsala Stadspark till en av dom spelplatserna. En mycket cool känsla infann sig när man promenerade in i parken & möttes av boulespelande hockeysponsorer längs med grusgångarna. Att Urbanni till vardags bor i Danmark eller åtminstone Ystad gör det hela än mer imponerande. Bra styrt helt enkelt. Som en parantes i sammanhanget men en viktig sådan kan vi konstatera att den mycket flitigt arbetande supporterorganisationen Red Lions hade dukat upp med hockeyspels utmaningar mot Almtunas A – lagsspelare. Jag fick möta Sebastian Hartmann, matchen varade i exakt två sekunder sedan hade jag avgjort, viktigt men framförallt väntat.
 
Samtidigt med boulen körde den mycket energiska & servicemindade närmaste kretsen kring Sunny i gång Honung på Flustrets baksida, grillen glödde & tonerna gick periodvis i samma sköna slingor som lillsyrrans ursprungliga Irieprojekt från förr. Bådar gott inför sommaren.
 
Kulturernas festival dansade förbi mig i höjd med domkyrkan. Vi pratar om att klockan var 13 blankt & Uppsala hade redan tagit med mig till Franska Rivieran & Jamaikanska bakgårdar för att nu låta mig ta del av danser från hörn av världen som förvandlade lilla St Eriks Torg till Stadio Adrenalina Grande.
 
Men jag skulle vidare & jag hade Bowers & Wilkins med mig & dom lät mina öron ta del av Håkan igen. Alltid Håkan just nu. Har fastnat helt i hans liveplatta från Ullevi. Mina vänner brukar oroa sig för många saker med mig men då har dom ändå inte förstått att jag just nu lyssnar upp till tre gånger om dagen på låter som heter exempelvis “Gårdakvarnar och skit” eller för den delen “Mitt Gullberg Kajs paradis”.
 
Så hela vägen från Stadio Adrenalina Grande till bortre Luthagen, halvvägs till Björklinge med adress Norrlandsgatan som var min slutadress för promenaden kändes det som att vandra längs med avenyn. Eller som Håkan startar skivan med “ Jag har varit i alla städer” & då mina kära läsare så var klockan bara halv två en lördag i maj & egentligen så hade jag bara varit på en timmes promenad i vårat kära Uppsala.
 
Hörrni trevlig måndagkväll & jag skall avsluta med att ge er litet restaurangtips. Mitt emot huset där jag bor öppnade det i helgen ett nytt ställe. Linne Burgers är namnet & eftersom jag hade en lång promenad med betoning på lång i lördags så var avståndet till Linne Burgers perfekt för mig i går så då fick det bli premiär. Betyget är högt, mycket gott, trevlig personal, mysigt inrett & dom spelade framförallt musik på bra volym som man blev pigg & glad av. Go there & till alla andra multo fantastiska ställen i vår vackra stad. Arrividerci.
Linne Burgers
Stadio Adrenalino Grande
Honung
Urbani Norrgren
Till top